سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند، کارهای والا و ارجمند را دوستمی دارد و کارهای حقیر و خُرد را ناخوش می دارد [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :2
بازدید دیروز :0
کل بازدید :18112
تعداد کل یاداشته ها : 7
103/8/26
2:45 ص
موسیقی

 

 

شب اوّل قبر انسانهایی که دیر به خاک سپرده ویا سوزانده می شوند چگونه می باشد؟

طبق آیات قرآن و احادیث، انسان بعد از مرگ از بدن دنیوی به بدن برزخی که شباهت زیادی به بدن دنیوی دارد منتقل می شود امّا با عالم برزخ سازگار است.

پس منظور از شب اوّْل برای همه ( حتی آنهایی که شوزانده، در دریا غرق می شوند و...) عالم برزخ می باشد نه قبر خاکی با اینکه بدن خاکی با بدن برزخی ارتباط خاصّی دارد، ولی به خاطر کمی حجم مطالب

مجال طرح این ارتباط را ندارم. 

دلیل بر این سخن حدیثی از حضرت امیر (ع) می باشد که می فرمایند: کسی که در شرق و غرب زمین، دریا و صحرا بمیرد فرشته های سوال کننده به سراغشان خواهند رفت.(1)

منبع:

1: علم الهدی، معاد و عدل، ص 100


90/5/12::: 3:21 ع
نظر()
  
  

 

در این‌ باره‌ در میان‌ دانشمندان‌ اسلام چند نظر وجود دارد، که مهمترین آنها دو نظرمی باشد  و هر کدام‌ برای‌ خود دلایلی‌ از قرآن‌ و روایات‌ ذکر کرده‌اند،که بنده به طوراجمال‌ نقل‌ می‌کنم‌. 

   1- در آن‌ زمان‌ هنوز قانون‌ تحریم‌ ازدواج‌ خواهر و برادر از طرف‌ خداوند قرار داده‌ نشده‌ بود و چون‌ راهی‌ برای‌ بقای‌ نسل‌ بشر غیر از این‌ راه‌ نبوده‌، ازدواج‌ آنان‌ با یکدیگر صورت‌ گرفته‌ است‌، ناگفته‌ پیداست‌ که‌ دستگاه‌ قانون‌گذاری‌ از آن‌ خداست‌ ، ان‌ الحکم‌ الالله ؛ هر گونه‌ حکم‌ راجع‌ به‌ خداست. ‌ (1)

دلیل: خداوند در قرآن می فرماید: ‌‌(وبث‌ منهما رجالاً کثیراً و نساءاً) از آن‌ دو (آدم‌ و حوا) مردان‌ و زنان‌ فراوانی‌ در روی‌ زمین‌ متشر ساخت‌.(2)

ظاهر این‌ آیه‌ می‌گوید که‌ نسل‌ بشر فقط‌ به‌ وسیله‌ این‌ دو تن‌ به‌ وجود آمده‌است‌، و اگر غیر از این‌ بود، باید می فرمود: «وبث‌منهما و من‌ غیرهما»؛ یعنی‌، به‌ وسیله‌ این‌ دو و غیر آنان‌ ... .

    2- نظر دیگر آن‌ است‌ که ‌فرزندان‌ آدم‌ با دخترانی‌ ازنژاد و نسل‌ دیگر که‌ در روی‌ زمین‌ بودند ازدواج‌ کردند.زیرا ازدواج‌ با محارم‌ یک‌ عمل‌ قبیح‌ و زشت‌ است‌،بعداً که‌ فرزندان‌ آنها باهم‌ پسر عمو شدند، زناشویی‌ میان‌ خود آنان‌ صورت‌ پذیرفت.‌

دلیل: این‌ نظر، گفته گوی فرشتگان با خداوند متعال است:(هنگامى که پروردگار تو به فرشتگان گفت: من در روى زمین جانشین و حاکمى قرار خواهم داد. فرشتگان گفتند:آیا کسی رادر زمین قرار میدهی که فساد وخونریزی کن؟... ) (3) اینجا سوالی پیش می آید، فرشتگان از کجا می دانستند که انسان فساد و خونریزی می کند؟ جواب این سوال را می توان از روایات داد. قبل‌ از خلقت‌ آدم‌ و حوا در روی‌ زمین انسان‌هایی‌ در روی‌ زمین‌ زندگی‌ می‌کردند که از لحاظ کیفیّت با حضرت آدم و حوا تفاوت داشتند.

منبع:  

  1: سوره‌ یوسف‌ ، آیه‌ 40

 2:سورة‌ نساء ،آیه‌ 1 

3:سوره بقره، آیه30

 


  

از آیات و روایات استفاده می شود آدم برای زندگی در روی زمین آفریده شده بود، ولی در آغاز خداوند او را ساکن بهشت کرد؛ محیطی که در آن برای آدم هیچ گونه ناراحتی وجود نداشت. توقف در بهشت برای آدم جنبهء تربیتی وآموزشی داشت. بنابراین اگر چه به نظر می رسد خروج از بهشت، از آثار ترک اولی آدم بود و اگر ترک اولی نبود، خروج از بهشت صورت نمی گرفت، ولی درحقیقت از قبل مقدر شده بود مقدّمات خروج از بهشت فراهم شود.

منبع:

تفسیر نمونه، سوره مبارکه بقره،آیه36


  

 

دلیل اوّل: شیوه قرآن در معرفی ائمه هدی (ع) به ویژه حضرت علی (ع) بر پایه شخصیّت است نه شخص مثل این آیه   }   همانا ولی و سرپرست شما خدا و رسول و کسانی که ایمان آورند و نماز بر پا داشته و به فقرا در حال رکوع زکات می دهند  (1){تمامی مسلمانان چه شیعه و چه سنّی قبول دارند که این آیه در مورد حضرت علی (ع) نازل شده.

آیات بسیاری در این مورد است ولی به خاطر کمی حجم مطالب فقط یک مورد را مطرح می کنم.

خود این روش بسیار خوب است مثلاٌ اگر شخصی بخواهد برای خود جانشینی تعیین کند،اگر بگوید که فلانی جانشین من است عده ای اشکال می کنند به چه دلیلی باید او باشد، ولی اگر شخصیّت شخص را بیان کند مثلاٌ بگوید فلانی در این زمینه تجربه و تخصوص دارد،در این صورت اشکالی مطرح نمی شود.

دلیل دوّم: بخاطر کینه و دشمنی که با حضرت علی (ع) داشتن. مدرک بر این حرف تاریخ است، بسیاری از مردم کسانی بودند که تا چند صباحی قبل در صف دشمنان اسلام قرار داشتن که در مقابله خود شمشیر علی (ع) را دیده بودند.

دلیل سوّم: تفکّرات غلط جاهلی که هنوز از بین نرفته بود لذا به خاطر جوان بودن علی (ع) وی را چندان شایسته برای رهبری جامعه نمی دانستند.

منبع:

1: سوره مبارکه مائده،آیه 55


  
  

اگر چه در عقاید اسلام بیش از پنج اصول وجود دارد ولی به لحاظ اهمیّت، اینها اصل برسایر موارد می باشد.

دعوت پیامبران در دو چیز خلاصه می شود:

1: عقایدی که ریشه دین است.‌‌  }   اصول دین ‍  {

2: دستورات عملِِی که متناسب با اصول دین است.  }  فروع دین{

ادیان الهی در سه اصل مشترک می باشند: توحید نبوت و معاد. این سه اصل در واقع پاسخ سوالات هر انسان آگاه می باشد:مبدأ هستی کیست؟ پایان زندگی چیست؟از چه راهی می توان به زندگی واقعی دست یافت؟(1)

اصل امامت وعدل برای معرفی تشیع می باشد چون اهل سنت به بحث امامت معتقد نیستند. و اصل عدل در برابر گروه اشاعره که از اهل سنت می باشند قرار دارد.(2)

منبع:

1: آموزش عقاید، محمد تقی مصباح، ج 1و2، ص 31-32

2: آشنایی با علوم اسلامی، مرتض مطهری، ص60


90/5/5::: 1:34 ع
نظر()